Je to specialita v čechách snad tolik oblíbená jako espresso, ale narozdíl od espressa ji nikdo doma moc často nepřipravuje. Přitom je recept jednoduchý. To proto, že díky velkému množství mléka skryje případnou nedokonalost onoho espressa, které je jeho součástí.
My Vám dnes popíšeme karamelovou variantu. Ano. Je to ingredience navíc. Ale investujte do té jedné lahve a budete nadšeni.
Potřebujete: 1-2 espressa, plnotučné mléko, karamelový sirup, led
Do velké sklenice nalijte půl centimetru karamelu (až budete dělat ledovou kávu znovu, uberete nebo přidáte podle chuti). Sklenici naplňte do poloviny ledem. Pomalu přes led nalijte mléko téměř po okraj. Teď přes malou lžičku nalijte espresso nebo dvojité espresso na mléko. Káva nebudete vytvářet hladinu s mlékem, ale to vůbec nevadí.
K takové kávě patří brčko. A tím pádem, pokud strávníka neupozorníte mohl by prvním mocným potáhnutím vyskrnout celý sirup a to by nebyl hezký pohled. Proto se v restauracích většinou připravuje na očí konzumenta, ale před předáním se raději kompletně zamýchá.
Přijde Vám to ještě málo. Pokud chcete toto kafe ještě dozdobit, nebojte se po zamýchání přidat mléčnou pěnu nebo šlehačku.
Co říkáte na naši kalorickou bombu nám můžete sdělit třeba na zdi našeho facebooku.