Několik následujících rad sepisuji, abych předešel nedorozuměním, která sem tam přijdou při instalaci profesionálního kávovaru v restauracích nebo kavárnách. Jestli si budete kávovar připojovat sami, trochu vám mohu zrychlit přípravu.
Kohout se studenou vodou s vnějším závitem o velikosti 3/8 musím být ve vzdálenosti do jednoho metru od kávovaru. Jestli nedisponujete vodovodním řádem, můžeme vám pod kávovar zapojit externí samonasávací čerpadlo s udržováním tlaku.
Odpad potřebujeme přímo pod kávovarem. Napojovat ho nutně nemusíme, pokud Vám nebude vadit hadice od kávovaru v kýbli pod stolem.
Pod kávovarem si přípravte prosím volný prostor pro filtraci. Zabere asi tolik místa jako dvoulitrovám PET lahev. Instalace filtrace je nutná pro zachování záruky. Nemusí být nutně od nás.
Stůl, na který se bude instalovat kávovar, musí nejen unést až 70ti kilový kávovar, ale ještě baristu. Ten se vahou několika desitek kil bude opírat o tamper. Bude k tomu docházet mnohokrát za den, takže nejde jen o statické zatížení.
U všech našich kávovarů máte uvedeny rozměry. Počítejte prosím, že na šířku potřebujete zhruba ještě 20 až 30 cm pro mlýnek. Na výšku si dejte rezervu ještě pro kelímky.
Nejšťastnější je kávovar, když mu dopřejete 380V, ale všechny stroje Vám můžeme zapojit i na 220V. Každopádně zajistěte prosím samostatný jistič pro kávovar.