Profesionální baristé z celého světa již několik let přinášejí svým zákazníkům možnost vyzkoušet latté či cappuccino připravené pomocí různých alternativ ke klasickému mléko. Dohledali jsme pro Vás pá příkladů těch nejpoužívanějších.

Mandlové mléko

Toto mléko vyniká svým velmi výrazným aroma, které nemusí každému vyhovovat. Navíc šlehání pěny z tohoto rostlinného mléka je velmi obtížné, kvůli velkému obsahu vody. Tento malý zádrhel souvisí i s obtížným tzv. “kreslením“ do pěny pomocí mléka. Mandlové mléko má na druhou stranu i své klady. Díky vysokému obsahu vápníku, prospěšných bílkovin a vitamínu D může působit na Váš organizmus blahodárně.

Kokosové mléko

Další alternativou, kterou je možné použít pro přípravu kávového nápoje je kokosové mléko. Jeho rostlinný původ tohoto mléka je opět příčinou jeho pronikavého aroma a to může výrazně ovlivnit výsledný dojem z připravené kávy. Velký obsah vody v tomto mléce, opět znamená úskalí při přípravě pěny.

Konopné mléko

Relativně novým objevem je další zástupce alternativních mlék. Je jím konopné mléko. Jako u svých dvou předchůdců musíme připomenout vysoký obsah vody. Toto mléko však nad své konkurenty ční při srovnání obsahu prospěšných tuků, jako jsou omega 3 a 6. Konopné mléko má opět svou velmi specifickou chuť i vůni, které nemusí být každému příjemné. Samotné mísení tohoto mléka s kávou je také velmi obtížné.

Říká se to nejlepší na konec

Soyové mléko

Soyové mléko díky svým vlastnostem  absolutně převyšuje všechny alternativní mléka, kterým jsme se věnovali na začátku. Je třeba říci, že se soyovým mlékem se to musí tak trochu umět. Toto mléko má nižší karamelizační bod než klasické kravské mléko. To ve výsledku znamená, že je třeba při šlehání pěny pečlivě hlídat jeho teplotu, aby se z něj nestala nevzhledná hmota, kterou by jste jistě pít nechtěli. U soyových mlék, ze kterých se pěna pro kávu připravovala v minulosti byly problémy, které jsme pospali výše. To už teď neplatí. Společnost Alpro vyvinula mléko určené pro profesionální baristy. Toto mléko už nemá problém s mísením kávy a mléka, díky vysokému obsahu rostlinného tuku a nízkému obsahu vody. U mléka Alpro si jeho tvůrci pohráli i s chutí. Při pití oblíbeného cappuccina už Vás nebude obtěžovat typická vůně starších typů mlék. Toto mléko Vám pomůže při přípravě perfektní pěny, která bude absolutně vhodná pro „latté art“ kreace. Už žádné rozmazané kytičky a srdíčka. Společnost Kafe King získala možnost nabídnout Vám toto „ profi-mlíko“.

Objednejte si ho snadno a rychle přes následující odkaz: ALPRO – profesionální mléko